Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

diumenge, 8 de gener del 2012

PATRIMONI FLUVIAL, AL 33


Patrimoni fluvial, al 33
José Luis Gallego conduirà una nova sèrie de divulgació ambiental sobre el patrimoni natural i cultural de l'entorn dels rius catalans
07/01/12 02:00 - BARCELON  LURDES ARTIGAS


La productora Somos.som està gravant l'espai, que es dirà ‘Riu avall' i s'emetrà
a finals d'any 
El patrimoni fluvial de Catalunya serà l'objecte d'una nova sèrie de divulgació ambiental que està gravant la productora Somos.som –de la periodista Júlia Otero–, i que s'emetrà d'aquí uns mesos a Televisió de Catalunya; concretament, al canal 33 l'últim trimestre d'aquest any. El títol del nou espai –una producció de TV3 associada amb Somos.som– seràRiu avall i el dirigirà i el presentarà el conegut periodista ambiental José Luis Gallego. 

La nova sèrie de divulgació ambiental sobre el patrimoni natural i cultural de l'entorn dels rius de Catalunya està actualment en el període inicial de la fase de gravació. A finals d'any, per exemple, l'equip de rodatge va enregistrar diverses imatges de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries. 
El principal objectiu de Riu avall serà descobrir la història, l'art, la natura, els paisatges, la gastronomia i la vida de les gents de la Catalunya fluvial, viatjant pels principals rius que travessen el país. 

Tretze rius 

Així, cadascun dels tretze capítols de mitja hora dels quals constarà la nova sèrie divulgativa tindrà com a punt de partida un riu català diferent. Els dos primers rius del total de tretze que se seguiran aRiu avall seran el Fluvià –protagonista del capítol pilot ja acabat i visionat des de TV3– i la Muga, que és l'eix del capítol que actualment s'està gravat i en el qual s'emmarca el rodatge dut a terme a Castelló d'Empúries. 

El director i presentador de la sèrie, José Luis Gallego, és un conegut periodista ambiental, autor d'una vintena de llibres divulgatius i que la temporada passada va conduir Naturalmente a La 2, sèrie documental mediambiental també produïda per Somos.som i que era la versió estatal –amb el mateix equip– de Terra verda. que es va emetre pel circuit català del setembre del 2009 fins a l'estrena de Naturalmente el març passat. 

Tot i haver conduït aquestes espais per a TVE, Gallego és col·laborador d'Els matins de TV3 des dels inicis del programa. També col·labora en espais radiofònics –entre els quals, Julia en la Onda, de Júlia Otero a Onda Cero– i en alguns diaris.

Publicat a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada