Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dilluns, 9 de gener del 2012

COMMEMORACIÓ DEL TRENCAMENT DE LA PRESA DE VEGA DEL TERA


Esgarrifa la sang saber que avui fan 53 anys  que la presa de Vega de Tera (provincia de Zamora, Spain),  al Parc Natural de l’Estany de Sanabria, va rebentar sobtadament a la una d’una matinada  en que es registraven temperatures de 20 graus sota zero i va arrasar en 15 minuts i  amb una onada de 7 metres d’alçada la població de Ribadelago, provocant 144 víctimes de les quals només es recuperaren 28 cossos.

Aquesta és la dada que s’inclou en aquest reportatge que ens transporta a la pesca de petites truites de muntanya del “Cañón del Tera”.
Un video ofert pel programa de televisió espanyola “Jara y Sedal” que ens aboca a reflexionar sobre els greus impactes de les preses.

(enllaç)


També us penjo uns altres videos per aquells que vulgueu saber-ne més del drama humà i de la manipulació política que en va fer el règim de Franco que governava a l'època  i de com es varen aprofitar de les víctimes.
Tot plegat, una tragèdia amb un impacte que ha transformat per sempre el paisatge, les costums  i les vides de la gent que ho va patir.






Una sentida abraçada per aquesta gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada