Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

divendres, 25 de setembre del 2009

NOVA REPOBLACIÓ DE LA ZONA DE PESCA INTENSIVA DEL RIU LA MUGA A BOADELLA I LES ESCAULES (MU-001)... aquest cop amb sorpreses.


Aquest divendres, 25 de setembre de 2009, tal com anunciava la corresponent convocatòria, s’ha repoblat novament la zona de pesca controlada intensiva MU-001 amb exemplars de truita irisada.

Aquesta zona de pesca, per aquells que no ho sabeu, es troba en el riu La Muga al seu pas pel terme municipal de Boadella i Les Escaules, i va des de el peu de la presa de l’embassament de Boadella (tram superior), fins a engaltar amb el tram de pesca intensiva sense mort MU-008 (tram inferior).


Per aquells que potser seguiu aquest blog, i com a premi per aquest martiri, us passaré certa informació privilegiada.
Si quan hi aneu a pescar, sentiu una forta picada a l’altra banda de la línia, tant forta que us accelera el cor i us fa pujar de sobte la sang als polsos del cap, per tot seguit notar que allò que us ha entrat peta el fil deixant-vos glaçats,amb un tremolor de cames i un gust amarg a la boca, no patiu, no ha estat res, només ha estat alguna de les truites que aquest cop s’han alliberat amb una mitja de 2,50Kg de pes... i possiblement en podreu repetir la experiència a lo llarg de la jornada de pesca.



Jo ara em pregunto, voleu dir que els corbs marins que, en quant arriba la tardor s’instal•len en el riu La Muga, es veuran capaços d’engolir aquests monstres??!!!.

De fet, jo em volia fer una foto amb una d’elles a les mans, i el cert és que no en he estat capaç. Eren massa grosses i no paraven quietes.



Per altra banda, malauradament, i a l’igual que passa al riu Ter tal com s’explica a Diario de Un Pescador, degut a que la campanya de regadiu ha pràcticament finalitzat, el cabal circulant per la llera s’ha reduït significativament, fet que és molt comú en els rius regulats per embassaments, els quals normalment tenen un règim de cabals invertit.... que és el mateix que dir que durant l’estiu hi baixa més aigua que durant les èpoques fredes, o fins i tot, humides.



En qualsevol cas, tot i que encara no disposo del cabal que hi circulava avui, entenc que a pesar de tot el riu encara mostra certa alegria i s’hi pot pescar amb comoditat.
I bé, per no escriure un totxo, només recordar que actualment en aquest acotat, el qual roman obert tot l’any, les truites comunes s’han de tractar tal com assenyala l’ordre de vedes, o sigui, que actualment s’han de retornar a l’aigua amb el mínim de danys, al menys, fins a mitjans del proper mes de març.


Bona pesca!!!

Josep

1 comentari:

  1. Aquesta zona de la muga és un dels cotos més divertits que tenim pq podem pescar moltes truites i estem al costat de Figueres!!!

    ResponElimina