Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

diumenge, 21 de juny del 2009

PESCA DE TRUITA A LA MUGA...EL FESTIVAL HA COMENÇAT!!!!


Quan hom consulta el llistat de les diferents zones de pesca controlada de Catalunya, en veure MU-008 i MU-001 és normal que caigui en la següent reflexió:
“zones de pesca de truita irisada que ja podré visitar a l’hivern”.

Bé, si, és cert... aquestes dues zones de pesca intensiva de truita romanen obertes tot l’any, però... tot l’any no són iguals...no no no.
I per què no són iguals?
Doncs perquè quan més prem la calor més aigua hi circula per elles, i perquè evidentment les eclosions d’insectes no són iguals tampoc.



Així doncs, ara mateix el cabal d’aigua que circula per aquestes dues zones és de 2m3/s, amb la previsió d’arribar a la punta de 3m3/s al pic de l’estiu... un riu totalment diferent al d’hivern, època en la qual només hi circulen un 400l/s per la seva llera.


Zona de pesca intensiva sense mort “MU-008”

Aquest dimarts i dijous he anat a pescar a l’intesiu sense mort MU-008 del riu La Muga a la població de Boadella-Les Escaules, ambdós dies de 18h fins a 21,30h, moment en el qual ja no podia veure el forat de la mosca.
Com ja us he dit, el cabal abundant l’aigua fa que la mosca tingui molt de joc, el riu és més ample i la corrent més veloç, però es que a més a més, les eclosions abundants d’ephemeres, de tricòpters i d’altres insectes han mantingut actives les truites tota l’estona... i una arribada massiva a l’aigua de formiga alada al final de la tarda de tots dos dies, ha fet que sortissin truites per totes bandes... una bogeria!!!!
Les truites, irisades, si... però també comunes, a aquesta alçada de la pel•lícula es troben fortes i ben alimentades, així que estiren amb convicció... i si són comunes, de La Muga, amb una morfologia perfecta i uns colors encisadors, t’ofereixen uns salts fora de l’aigua espectaculars.
Només afegir una nota, si pesqueu la zona de sota el pont, sigueu respectuosos i curosos, ja que aquest petit tram es troba farcit de truites comunes de només 5cms, el futur del riu, truites descarades que ja entren a la mosca però que cal evitar de danyar.


Zona de pesca controlada amb mort “MU-001”

Aquest dissabte volia anar a pescar a un altre riu, però una trucada d’en Jordi a darrera hora em va fer canviar de plans.
Així doncs, el dissabte, conjuntament amb altres 4 companys, he anat a la zona de pesca intensiva amb mort del MU-001, la qual també es troba al riu La Muga al seu pas pel municipi de Boadella-Les Escaules.
Aquest cop l’horari ha estat diferent, de 10h a 17h, amb un sol net i lluent i amb una tramuntana que arrissava l’aigua i dificultava el llançament... grrrrr... el vent no és un bon aliat dels pescador amb mosca!!!.
En qualsevol cas, com us he dit, cabal abundant i eclosions d’insectes durant tota l’estona, lo qual s’ha traduït en una pesca abundant i divertida.



Quantes n’has pescat??!!
No ho se...mmmm...jo, a partir de 10 ja perdo el compte.



En definitiva, tots els companys han pescat, truites irisades i comunes... tot un festival.... i a sobres, la sra llúdriga m’ha passat per davant del nas, reglant-me la seva esquiva visió.. que més es pot demanar???

Senyors i senyores...el festival de pesca a La Muga ha començat, no en perdeu l’ocasió!!!!!


Bona pesca!!!
Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada