Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dissabte, 6 de juny del 2009

I OPEN DE PESCADORS A MOSCA DE L’ALT EMPORDÀ

El diumenge 31 de maig d’enguany es celebrà al riu Muga, el I Open de pescadors a mosca de l’Alt Empordà. L’escenari elegit fou l’acotat intensiu amb mort MU-002, tram de riu que hi ha just per sota el pantà de Boadella i que limita inferiorment amb l’intensiu S/M.
Participaren un total de 14 pescadors vinguts de totes les contrades de les terres gironines amb la qual cosa es marcaren un total de 7 trams, tots repoblats degudament, amb accessos fàcils i una senyalització més que suficient perquè així els pescadors no tinguessin cap tipus de problema alhora de trobar els seus respectius trams de pesca.
La concentració fou a les 7 del matí al Cafè del Pont a Pont de Molins, petit esmorzar explicació de les normes, repartiment de apliques i cap al riu falta gent.
Les mànigues eren d’una hora i mitja de durada amb mitja hora de descans entre aquestes.
Els que tingueren la sort de poder “estrenar” el riu i amb coneixença d’aquest i de com pescar aquestes truites arc iris, gaudiren de valent, així en Fernando Garcia de la S.P.E. de l’Alt Empordà al tram 2 aconseguí ni més ni menys que 30 truites en hora i mitja, això surt a 1 truita cada 3 minuts… Impressionant!!!!, no cal restar-li valor a l’Enric Rovira de la Societat de Viladrau que al tram 4 aconseguí 28 captures i en Sergi Campà que tot i ser el primer cop que pescava aquest riu aconseguí 21 truites al tram 7.
La segona màniga del matí les coses es posaren més dures els trams on a primera hora donaren més truites ja no foren tant benvolents i els pescadors que els pescaren suaren tinta per aconseguir que les truites entressin als enganys. Els millors resultats els aconseguiren en Francesc “Xicu” Bermejo de la Societat de Besalú amb 19 captures al tram 1, les mateixes que en David Luque de la S.P.E. de l’Alt Empordà que pescà el tram 6 i que gràcies a una truita de 35 cms. que resultà ser la peça grossa del campionat, passà per davant d’en “Xicu” Bermejo per pocs punts.
Acabades les mànigues del matí, es preparà un dinar a la zona del Pont dels Ànecs, on no faltaren les típiques bromes i les característiques anècdotes de pescadors, que ajudaren a passar, tot i la pluja, una estona amena i agradable.
A les 15:30 es dona començament a la primera màniga de la tarda, tarda plujosa que li restà quelcom d’activitat a les truites en superfície. Els quatre pescadors que s’han anomenat anteriorment sabien que si no fallaven es podien endur el campionat. Es canviar en els horaris del matí, de manera que els que pescaren a primera hora al matí, a tarda ho farien a segona i viceversa. Per tant en “Xicu” Bermejo i en David Luque pescaven a primera hora, el primer al tram 5 on aconseguí una aplica més que acceptable amb 15 truites i el segon, al tram 3 va fer 13 captures. Però aquí s’ha de destacar la pescada que va fer “el Pressi”, en Jordi Sementé que al tram 7 aconseguí 18 truites i moltes més que se li escaparen, aconseguint el primer lloc de màniga.
A la segona màniga pescaven en Fernando Garcia i l’Enric Rovira que cap dels dos tingué la sort del seu costat i fallaren en els seus respectius trams, tots dos aconseguiren 5 captures en els trams 6 i 1 respectivament. El gat a l’aigua fent el primer de màniga se l’emportà un altre pescador de l’Alt Empordà, l’Isaac Hernández amb 6 truites. Com es pot comprovar, aquesta última màniga les captures foren més minses, i es que la majoria d’elles ja havien passat pel “dentista” i no els hi expliquessis res de “quironòmids amb ultraflash de luxe”, “phaisant tails amb cap de coure i brinca vermella”, o l’últim model de streamer marca “superguay” model “quetecagues”.
S’ha acabat el campionat, tots cap al Cafè del Pont, a refrigerar-se i a esperar els resultats, que foren els següents:

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Francesc Bermejo amb 4 punts i 34 truites.
2. David Luque amb 4 punts i 32 truites.
3. Fernando Garcia amb 5 punts i 35 truites.
4. Jordi Sementé amb 5 punts i 25 truites.
5. Sergi Campà amb 6 punts i 27 truites.
6. Isaac Hernández amb 6 punts i 17 truites.
7. Enric Rovira amb 7 punts i 33 truites.
8. Xavi Rodas amb 8 punts i 17 truites.
9. Quico Batlle amb 8 punts i 16 truites.
10. Abraham Vital amb 9 punts i 18 truites.
11. Juan Luis Martín amb 10 punts i 15 truites.
12. Carles Caler amb 12 punts i 9 truites.
13. Jose Ubina amb 14 punts i 3 truites.
14. Joan Serra amb 14 punts i 2 truites.

Com es pot veure els primers llocs s’hagueren de desempatar per número de captures ja que quedaren empatats a punts, fet que senyala l’incertesa i el renyit que va estar fins al final. El trofeu pel major número de captures se l’emportà en Fernando Garcia amb 35 truites. Al final s’aconseguiren un total de 283 truites, resultat que ens fa veure que la immensa majoria de pescadors es va poder divertir que a la fi i al cap es del que es tracta.
I res més, tan sols em resta agrair a tots els pescadors per la seva assistència, i que tant de bo hagin tingut un bon record d’aquest riu Muga, a vegades oblidat pels pescadors que no son de la zona, i que els faci tornar de tant en tant per poder gaudir de la seva pesca i dels seus paisatges.
Agrair també l’excel·lent treball que ha dut a terme l’organització des del seu president el sempre “currante” Jordi Sementé com als col·laboradors, Paco Alarcón, Josep Vidal, Eduard Bonet, Josep Martínez i si em deixo algú que em perdoni però també hi és ficat.
Esperem que es pugui repetir els anys propers, senyal que la pesca continuarà i que puguem gaudir d’una altra jornada fantàstica amb amics i companys de fatigues.

Fins aviat.
David Luque

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada