Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dijous, 9 d’agost de 2012

AFECCIÓ DE L'INCENDI A LA MUGA. CONTINUANT LES VALORACIONS

Pocs dies enrere, vaig coincidir amb un prestigiós biòleg català que s’afanyava a recollir mostres d’aigua i macroinvertebrats de La Muga abans les pluges no arrosseguin massivament la cendra de l’incendi al riu, si bé la lenta afecció de volàtils  arrossegats pel vent ja ha començat.
Ell em comentava, que segons experiència en altres gran incendis que han estat immediatament precedits per fortes pluges, que la fauna de macroinvertebrats es recupera en un any, però que en algun cas no s’ha recuperat (potser per falta de connectivitat) la fauna piscícola.

És el primer dia en que, després de tot plegat, em calço les botes i agafo la canya per visitar un dels racons que més alegries m’ha donat aquesta temporada.
L’espectacle és depriment, abans no arribo a l’aigua tinc que travessar una franja de bosc de ribera malmès, trepitjant uns gruixos de cendra que ens alguns punts són de 40cms que es va quedant enganxada a les botes, impregnant el meu olfacte i reduint la visibilitat de les meves ulleres.

Frapa veure que fins i tot grups de verns que creixien en illetes envoltades d’aigua han rebut.

Ja a l’aigua, un no pot evitar anar condicionat a analitzar-ho fins al mínim detall, i és que fa mal al cor no veure cap eclosió d’insectes, no veure cap pujada.
Al capvespre, quan la llum comença a fallar, atrapo una truiteta d’uns 19cms... no s’ha bellugat res més en aquest escenari dominat per un teló negre i on l’aigua avui té color de cendra.
Si, és cert, no tots els dies de pesca, encara que les condicions no haguessin canviat, són bons. Caldrà tornar-ho a intentar.

Matinada de diumenge, sento com s’apropa la tempesta que em trenca la son.
Ja un cop passada, analitzo mentalment que potser no ha plogut prou com per fer córrer la cendra a la llera, que potser ha plogut la justa mida... en un país en que no sap ploure.
Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada