Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dissabte, 30 de juny del 2012

Més cabal, un riu diferent. La Muga solstici 2012



Aquests darrers dies de juny, arran de la forta demanda d’aigua de l’embassament de Boadella per destinar-la bàsicament al regadiu de panís, per la zona de pesca controlada MU-002 hi circula un cabal constant de 4200 l/s.
L’any passat, en el pic del regadiu, el cabal que hi circulava sempre va estar als voltants dels 3 m3/s.
Així doncs, ens trobem davant uns cabals que podem titllar d’una mica excepcionals en relació als darrers anys.


Ara bé, dit increment de cabal no priva de poder pescar amb comoditat, si bé és cert que ens trobem amb una Muga diferent al d’altres temporades, fet que trobo que la fa fins i tot més interessant.
Aquest cabal fa que les postures de pesca siguin diferents a allò que estàvem acostumats. Ara trobem ràpids on no hi eren, zones calmades noves, més corrent, més zona inundada.

Precisament, aquesta corrent fa que les truites presentin una lluita més tenaç, i de vegades, fins i tot un atac a l’engany més ràpid.
En qualsevol cas, il·lustro aquest post no només amb una imatge del riu, sinó també amb alguns dels exemplars de truita comuna que van entrant als enganys, truites grosses i salvatges, que fan que al final de la jornada un torni a casa amb un somriure a la cara... malgrat que més d’una hagi trencat el fil i emportat la mosca que ara caldrà remplaçar.





Bona pesca!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada