Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dilluns, 2 de març del 2015

PROHIBICIÓ DE LES BOTES DE FELTRE?





Tot apunta que des de el moment en que es publiqui l’ordre de vedes que ha de reglamentar l’exercici de la pesca en aigües continentals a Catalunya durant l’any 2015, les botes amb sola de feltre (també conegut com a foam) quedaran prohibides... així, tal qual, flís flas, a partir del 14 de març.

L’argument: evitar la propagació d’espècies exòtiques com del musclo zebrat (Dreissena polymorpha), l’alga moc (Didymosphenia germinata) o la cloïssa asiàtica (Corbicula Fluminea) entre d’altres.

Bé (em sap greu evitar no ser subjectiu), esta clar que en aquest nostre petit país en sabem més de legislar que no pas gestionar.

Desconec quina mena d’estudi previ ha conclòs que s’eliminin les botes amb sola de feltre, el que si sé, és que les meves no s’han emprat a cap mena d’inspecció o anàlisis.

Pensi jo, que es podria haver optat per fer les recomanacions que s’apliquen a les embarcacions, que són exposar el material durant 48 hores al sol o bé, si es visiten altres cursos d’aigua durant el mateix dia, sotmetre’l a una neteja amb aigua clorada (10 mil·lilitres de lleixiu comercial per cada litre d’aigua).

Doncs bé, res més a dir, tret de que m’ha quedat la cara de peix bullit i que ara tinc unes botes que a partir del dia 14 de març seran vintage, sense moratòria d’adaptació, res, flis flas!!

No vull ni pensar la cara que els hi quedarà als que n’han comprat unes de noves esperant amb il·lusió la nova temporada, i encara menys la cara que faran els distribuïdors i detallistes que en previsió també a la nova campanya deuen emplenar magatzems... estanteries de botes que d’un dia per l’altre passaran a ser vintage.

Senyors, companys, fabricants, distribuïdors, comerciants detallistes, EL FELTRE HA MORT.... bona pesca!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada