Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dimarts, 6 de novembre del 2012

Corbmarins a la Muga

Desgraciadament, com cada any, els corbmarins ja han arribat a la Muga

Com ja sabeu, el corbmarí es el depredador mes temible que tenen els peixos que poblen els rius. Podeu mirar en aquest mateix blog unes fotografies extretes d'una revista alemanya del peixos que s'havien "cruspit" uns cormarins que van ser posteriorment capturats.

Es un peix capaç de pescar en grup per obtenir el màxim de resultats, com ho pot certificar, per haver-ho presenciat, el membre de la nostra Junta, en Josep Martínez.

Es un peix que es capaç de nedar sota aigua gairebé tant depresa com un peix i d'aguantar sense respirar mes d'un minut, per això un grup no pas gaire nombrós d'aquests ocells pot esgotar fàcilment un tram de riu sobretot si els peixos que hi habiten son de repoblació i hi ha pocs refugis pels mateixos.

La única manera de control·lar aquesta depredació es foragitant aquests ocels dels trams que es vol protegir mitjançant petards, o, mes eficaçment, amb trets d'escopeta. Al respecte d'això des del dia 18 d'octubre la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ens ha concedit el permís per fer aquest foragitament a tres membres de la Junta que fin a finals del mes de març es dedicaran, en lloc de pescar, a fer fora els corbmarins passajant-se per la vora del riu des de primeríssima hora del matí per dur a terme aquesta tasca.

Sense aquesta imponderable dedicació, que fa tres anys que la duen a terme i que mai podrem agrair-los prou, cada any l'acotat de Boadella quedaria sense ni un peix, amb la conseqüent despesa econòmica per tornar a repoblar el tram

2 comentaris:

  1. Entre el CORMARINS arrasant al riu i el personal de L'EUROPA DE L'EST arrasant a l`embasament, el futur de la pesca deportiva sostenible perilla cada dia mes, nomes fa falta mirar els resultats molt pobres de pesca tan en el riu com sobretot a l'embasament.

    En fi una llàstima estaria be posar mes mitjans per eradicar aquesta lacra.

    ResponElimina
  2. Té molta raó el company, a la zona de la Muga on hi han les ruïnes i el mas dels "indis" hi volta una tribu que foten unes esteses de canyes muntades amb peix viu que fan por, això sí naveguen amb barques sense matrícula i tan tranquil.lament. Jo tinc fotos per si algú en té alguna dubte, però qui hauría de fer-hi alguna cosa no sóc precisament jo que ja en tinc els ous plens de denunciar-ho.

    ResponElimina