Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dijous, 15 de març de 2012

RESUM ORDRE VEDES DE PESCA 2012


RESUM NORMES DE PESCA 2012 (RESOLUCIÓ AAM/440/2012)
(Text integra rebut de Rodrigo Gonzalez Davila, representant de la FCPEiC) 

NOVETAT PRINCIPAL:

Amb un permís sense mort es podrà pescar també a les zones amb mort sempre que es continuï pescant sense mort i amb els arts i estris pròpies de la pesca sense mort.

Per això, al quadres de les zones de pesca de la Resolució, la major part de les zones figuren doblades com Amb Mort i Sense Mort. La Zona Sense Mort és més gran perquè engloba els trams solament sense mort i també els trams amb mort. La Zona Amb Mort és més petita perquè compren solament els trams amb mort, però no els trams sense mort.

Els permisos sense mort seran a meitat de preu que els permisos amb mort. Tot això s'ha fet per afavorir al pescador sense mort. A canvi, la pesca sense mort inclou també la cullereta d’1 ham sense arponet a les zones de pesca que així ho han volgut.

TEMPORADA:

BAIXA MUNTANYA: 17 març (dissabte) a 2 setembre (diumenge). Sense Mort (Zones i Lliures) fins al 30 de setembre (diumenge).

NOVETAT: Es perllonga fins al 2 de setembre per finalitzar en cap de setmana la temporada de baixa muntanya.

NOVETAT: Com que una de les novetats d'aquest any és que quasi totes les zones són a la vegada amb i sense mort, això vol dir que a la baixa muntanya es podrà continuar pescant sense mort i amb les arts  pròpies de la pesca sense mort durant tot el mes de setembre.

ALTA MUNTANYA: Des del 12 de maig (dissabte) fins al 30 de setembre (diumenge).

NOVETAT: Desapareix la limitació de que al setembre era sense mort, per tant com a norma general es podrà pescar amb mort al mes de setembre a l'Alta Muntanya, excepte en algunes zones de pesca que ho prohibeixen i així figura publicat a la taula de zones de pesca de la Resolució.

HORARI HÀBIL: Truita com tots els anys. Es podrà autoritzar la pesca nocturna en competicions justificades.

NOVETAT: S'autoritza la pesca nocturna (24 hores) en la zona de pesca EB-01 Embassaments de Flix i de Riba-roja, es a dir, des de la presa de Flix aigües avall fins a la presa de Mequinensa per l'Ebre amunt, i fins a l'aiguabarreig Segre-Cinca pel Segre amunt.

ESPÈCIES PESCABLES:

SACRIFICI OBLIGATORI: S'han de sacrificar al moment de pescar-los els peixos i crancs de qualsevol talla o mida de les espècies següents (es citen solament les d'interès esportius, hi ha moltes més): Perca americana o Black-bass / Luci / Silur / Sandra o Luciperca / Salvel·lí / Peix gat o Gaburro / Peix sol / Alburn / Rutil o Madrilleta vera / Perca / Gardí / Brema / Cranc senyal / Cranc americà.

SENSE MORT OBLIGATORI: Les espècies següents solament es podran pescar sense mort: Anguila / Bagra / Barb / Carpa / Tenca. Excepcions: La carpa s’ha de sacrificar a les zones de pesca SE-18 Estany d’Ivars i Vila-sana i TE-19 Estany de Banyoles.

CARPÍ: Es pot triar entre el sacrifici o el retorn a les mateixes aigües on s’ha pescat.

TRUITA IRISADA: A les zones de pesca intensiva es pot retornar a l'aigua. A la resta de zones s'ha de sacrificar al moment de pescar-la.

QUOTES O LÍMITS DE CAPTURES:

TRUITA:

Zones de pesca convencionals: 4 truites iguals o més grans de 22 cm.

NOVETAT: Zones de pesca intensives: 5 truites iguals o més grans de 19 cm.

Zones de pesca compartides amb l'Aragó: 5 truites iguals o més grans de 22 cm.

NOVETAT: Amb la quota complerta s'ha de deixar de pescar ni que sigui sense mort.

ESTUARIS I DESEMBOCADURES: Fins a 10 kg, en total, de les espècies següents:
Llobarro / Llissa vera / Llissa cap pla / Llissa petita / Llissa llobarrera / Llissa galta-roja / Joell / Rèmol de riu. Si es captura una peça de pes superior a l'autoritzat, l’excés no serà computable en el total.

ESTRIS, ARTS, HAMS I ESQUERS:

S’indiquen les normes generals. Hi ha limitacions particulars a cada zona de pesca que figuren publicades en els quadres de les zones de pesca de la Resolució.

SALMÓNIDS SENSE MORT:

Mosca i boia: Màxim 2 mosques (3 a les Zones Intensives) sense arponet o aixafat.

Esquers artificials: Cullereta 1 ham sense arponet o aixafat.

SALMÓNIDS AMB MORT:

Mosca i boia: Màxim 3 mosques amb arponet.

Esquers artificials: Cullereta 1 ham amb arponet. NOVETAT: Peixos artificials i esquers ondulants amb hams triples (poteres) sense arponet o aixafat. zones intensives: hams triples o poteres amb arponet.

Esquers naturals: Màxim 1 ham sense arponet del núm. 1 al núm. 7 amb cucs de terra (anèl·lids), mosques adultes, frigànies, cucs de funda, cuques de riera, dragues, perles, grills o saltamartins (efemeròpters, tricòpters, plecòpters, ortòpters...). Zones Intensives: Màxim 2 hams amb arponet del núm. 1 al núm. 7.

NOVETAT: Només en embassaments es podrà pescar amb plom d’arrossegament i 2 canyes separades fins a 10 metres.

NOVETAT: Obligatori usar salabre per a la pesca de salmònids.

CIPRÍNIDS:

Esquers naturals: Hams simples amb o sense arponet. NOVETAT: Màxim 2 hams en la mateixa línia.

Esquers artificials: Hams simples o triples amb o sense arponet.

Autoritzat el grumeig amb esquers naturals i engolats. Les Societats titulars poden regular les quantitats i condicions del grumeig.

Es pot pescar amb sardina morta a la zona EB-01 Embassaments de Flix i de Riba-roja, es a dir, des de la presa de Flix aigües avall fins a la presa de Mequinensa per l'Ebre amunt, i fins a l'aiguabarreig Segre-Cinca pel Segre amunt.

NOVETAT: Es permet mantenir en viu solament els peixos autòctons (no els introduïts) pescats en competicions, trobades o entrenaments oficialment autoritzats i únicament dins de vivers o sacs de retenció tipus “rejón” (prohibits cubells, galledes, cordes, passadors o stringers, i similars).

CRANCS:

Fins a 8 llantions col·locats en un màxim de 30 m de riba. Zones prohibides: Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Alt Urgell aigües amunt del pont d’Espia, riera de Merlès, riera Major, ribera Salada, Aiguadora, riera d’Osor, El Brugent i riu de Glorieta.

VALIDESA PERMISOS AIGÜES COMPARTIDES AMB ARAGÓ:

Zones de pesca de la Noguera Ribagorçana: El permís aragonès o català és vàlid per pescar des de qualsevol riba.

Embassaments de Canelles i Santa Anna: El permís aragonès o català és vàlid solament per al territori propi, tant des d’embarcació com des de riba.

Embassaments de Riba-roja i de Flix: El permís aragonès o català és vàlid per a tota la superfície d’aigua si es pesca des d’embarcació, i solament per a la pesca al territori propi si es pesca des de riba. 

(Text integra rebut de Rodrigo Gonzalez Davila, representant de la FCPEiC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada