Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dimarts, 27 de desembre del 2011

APAGA Y VAMONOS, el greu impacte ambiental i social d'una presa.



Ja fa uns anys que vaig visionar i assistir al posterior col·loqui del director català Manel Mayol del present reportatge en una sala de cineclub. Ara he retrobat el documental a la xarxa i entenc que cal la seva difusió, ja que malgrat el pas d'algun anys la problemàtica és del tot actual.


APAGA Y VAMONOS” és un documental de 87 minuts que, en síntesis, ens mostra l'impacte que té sobre la població indígena la construcció d'un embassament, promogut per la nostra coneguda ENDESA, al sud de la Serralada dels Andes, a Xile.
Presa que es construí al “Alto Bío Bío”, amb el beneplàcit de bona part de l'administració del país, malgrat l'oposició d'una bona part dels habitants ancestrals, la comunitat Mapuche Pehuenche, oposició que comportà en alguns casos que fossin tractats com a terroristes i empresonats.
La inundació de les terres per l'aigua closa, ha desplaçat als indígenes (propietaris ancestrals de la terra) envers cotes més altes i fredes que dificulten la seva supervivència com a comunitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada