Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

diumenge, 27 de novembre de 2011

L'embassament de Boadella al 94%!!!!

Les pluges d’aquest proppassat dilluns que varen caure a la comarca, varen fer anar els nostres rius de bat a bat.


Mentre que a l’embassament de Boadella es registraven puntes d’entrada de 150m3/s, la major punta de sortida d’aquest no va superar els 50m3/s.

Per aquest motiu, no s’espera que els acotats de sota la presa hagin sofert danys apreciables, ja que l’any passat el cabal punta que va passar per ells va ser molt superior.

Altra cosa han estat els cabals punta registrats a la part baixa de La Muga, els quals varen ser de 700m3/s, engreixats pel Manol i els rius i rieres de l’Albera, destacant el Llobregat, l’Arnera i sobretot l’Orlina, aquest darrer va sortir de mare i va negar camps de Peralada.

El Llobregat fen panxa al pont d'entrada a Peralada
Capms de Peralada innundats per desbordaments dels riusA hores d’ara, l’embassament es troba al 94% de la seva capacitat, i pels acotats de sota la presa hi circula uns 7m3/s, cabal que no és molt còmode per a la pesca (si bé no impossible), sobretot mentre les aigües no recuperin la seva característica tranperència.
l'embassament al 94%!!!

En qualsevol cas, aquestes aigües embassades garanteixen uns generosos cabals per a l’estiu als acotats sota presa.

Per altra banda, qui vulgui pescar a l’embassament aquest hivern, tinc la sensació que tindrà que buscar el peix molt a baix.Bona pesca!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada