Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

divendres, 15 d’octubre de 2010

arribada dels corbmarins

Amb la tardor comença la que pensem que potser es la plaga mes temible que pateixen els peixos en general i en concret els que habiten en els acotats gestionats per aquesta Societat. Ens referim als corbmarins.

 Tot i que tenim una colònia d'aquests ocells establerta a l'embassament de Boadella, no es comencen a desplaçar cap als trams de riu fins a la tardor i molt mes persistentment els mesos d'hivern en que l'aigua que circula pel Muga es ínfima. La proximitat de Boadella amb la costa fa que molts dels que estan establerts en la mateixa, degut al mal temps i la dificultat de trobar menjar, s'acostumin a pujar riu a mont trobant peixos molt mes fàcils de capturar que els que troben habitualment al mar, degut a la poca profunditat de les aigües i a la poca habilitat que tenen les truites de repoblació en amagar-se.

La capacitat de depredació d'aquest ocells es molt gran com podreu veure en aquesta fotografia , treta d'una revista alemanya. La capacitat d'ingerir peixos grossos es espectacular. A mes aquest "animalets" son capaços de pescar en equip per voltar els peixos i tenir mes facilitar encara en la captura del mateixos.

Fa temps que lluitem contra aquesta depredació, capaç d'esquilmar en una setmana les parts menys fondes de l'acotat de Boadella sense mort, com ho vam poder apreciar a principi d'any la semana de les nevades i da dos anys la setmana de Reis.

Hem provar de fer refugis, posar espantaocells i l'únic que els fa fora es engegar-lis un tret, amb perdigó del 11, per foragitar-los de la zona i que s'en vagin a una altra que ens sigui menys perjudicial.

Per poder fer això necessitem el permís del departament del Medi Natural, Conservació de la Fauna, que la temporada passada ens va arribar a mitjans de gener i aquesta ja el tenim concedit.


Esperem tenir millors resultats que els darrers anys, tot i que som pessimistes perquè hauríem d'estar al riu cada dia, a tota hora i això ens es impossible.

1 comentari:

  1. en alguns paisos fan servir una maquina que fa un so de tret cada hora i es coloca en els llocs mes confictius del riu.
    Es un problema que tenim que resoldre ja.

    ResponElimina