Benvinguts al blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

Blog de la Societat de Pescadors Esportius de l'Alt Empordà

dimarts, 3 de novembre de 2009

UNA NOVA NEGLIGÈNCIA DE ENDESA?. ARA LI HA TOCAT A LA NOGUERA DE CARDÓS A TAVASCAN

Aquest mateix més d’octubre, en aquest blog, només unes quantes línies més avall, la Junta feia esment d’un lamentable incident a la Zona de Pesca Controlada Intensiva MU-001, com a conseqüència de l’explotació de la central elèctrica de l’embassament de Boadella que és titularitat de ENDESA, així com també es feia referència a la passivitat de l’administració hidràulica envers l’aprofitament d’aigües sense oxigen i amb sòlids amb suspensió

Afegir que hores d’ara, l’Agència Catalana de l’Aigua encara no ha adreçat cap resposta en relació a la protestat presentada per aquesta Junta.


Doncs bé, ara, si bé el riu i zona és una altra davant d’un nou i esgarrifós incident, altra vegada ens trobem (digueu-ne casualitat) amb els mateixos actors: EDESA i administració hidràulica.
Això si, ara l’escenari és al riu Noguera de Cardós, a Tavascàn, en zona de reserva genètica de truites, Parc Natural de l’Alt Pirienu i Xarxa Natura 2000.
Creiem que no cal afegir res respecte als fets, modus operandi i als danys, ja que creiem que els vídeos i la seva veu en off ho diuen tot.
Només volem convidar als lectors a la reflexió, profunda reflexió, al mateix temps que volem donar tot el nostre suport a AEMS-Rius amb vida i felicitar dita associació per la denúncia que ha presentat davant la fiscalia, denúncia que hem pogut llegir i que s’ha de dir que creiem que esta perfectament fonamentada, no només pels fets que exposa, sinó també com ho argumenta.
També s’ha de felicitar a qui ha realitzat i muntat els videos denúncia... francament, també molt bona feina.

Ja llegint els retalls de premsa al respecte, si és real allò en que es diu que ENDESA nega que s’alliberessin fangs, no entenem que motivà doncs l’obertura de la comporta de fons de la presa, ni entenem com s’anomena el que surt per ella i immediatament asfixia els diferents biòtops de la llera del riu.
De fet, si dites negatives són certes, les imatges dels vídeos aboquen al major del ridícul als que neguen la evidència, el mateix ridícul que han fet aquells que es vanaglorien d’ostentar títols d’enginyeria i altres ciències, i que només han estat capaços d’enginyar uns taulons entravessats al riu per evitar que els fangs dissolts en aigua s’escampessin aigües avall.
Bé, de fet, ara mateix, només cal esperar que la Justícia d’aquest país adopti allò que la “societat actual” espera, és a dir, un judici i resolució justa.

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/10/23/ciencia/1256321218.html

http://www.elperiodicdandorra.com/default.asp?idpublicacio_PK=16&idioma=CAS&idnoticia_PK=656126&idseccio_PK=263

http://sortactual.wordpress.com/2009/10/25/sort-reclama-dimissions-a-medi-natural-pel-vessament-de-tavascan/


Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada